Ξύλο, συλλήψεις, εκτελέσεις. Πώς οι Ιταλοί προσπάθησαν να κάνουν τα επτάνησα Ιταλική γη

Στο μικρόφωνο ο Χρίστος Βασιλόπουλος

Tα Podstories από τη Μηχανή του Χρόνου απευθύνονται σε συνδρομητές.

Ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα να ακούσετε ορισμένα podstories δωρεάν.

Ουσιαστικά ζητάμε από το κοινό, να στηρίξει μια καθημερινή προσπάθεια με άρθρα, συνεντεύξεις, βιογραφίες, αφιερώματα, ντοκιμαντέρ.

Το περιεχόμενο ανανεώνεται καθημερινά και θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για το νέο υλικό. Σύντομα θα δημιουργηθεί και web radio με μουσικό περιεχόμενο και εβδομαδιαίες εκπομπές με το Χρίστο Βασιλόπουλο και καλεσμένους.

Θέλετε πλήρη πρόσβαση;

Γίνετε Συνδρομητής στη Μηχανή Του Χρόνου και αποκτήστε πρόσβαση σε όλα τα παλαιά και καινούρια Podcasts μας! (ή κάντε log in).

Τους ανάγκαζαν να μιλάνε μόνο Ιταλικά, η ελληνική γλώσσα απαγορεύθηκε στα σχολεία. Ξυλοδαρμοί, συλλήψεις ακόμη κι εκτελέσεις. Αυτή ήταν η ιταλική κατοχή στα επτάνησα. Κατά την περίοδο της Κατοχής, οι Γερμανοί είχαν τον πρώτο λόγο, αλλά δεν ήταν οι μόνοι κατακτητές. Ο ιστορικός και δημοσιογράφος, Περικλής Καπετανόπουλος μιλάει στη «Μηχανή του Χρόνου» και αναλύει πώς χωρίστηκε η Ελλάδα στα τρία. Ο καθηγητής σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, Γρηγόρης Ψαλλίδας εξηγεί γιατί οι Ιταλοί θεωρούσαν τα Επτάνησα δικά τους. Διοικητής της περιφέρειας των Επτανήσων ορίστηκε ο Πιέρο Παρίνι, κορυφαίο στέλεχος του φασιστικού κόμματος και προσωπικός φίλος του Μουσολίνι, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Τίτος Αθανασιάδης.
Scroll to top