Ο Αεροπαγίτης που επέζησε από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Συγκλονιστική μαρτυρία (Μέρος Β’)

Στο μικρόφωνο ο Χρίστος Βασιλόπουλος

Tα Podstories από τη Μηχανή του Χρόνου απευθύνονται σε συνδρομητές.

Ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα να ακούσετε ορισμένα podstories δωρεάν.

Ουσιαστικά ζητάμε από το κοινό, να στηρίξει μια καθημερινή προσπάθεια με άρθρα, συνεντεύξεις, βιογραφίες, αφιερώματα, ντοκιμαντέρ.

Το περιεχόμενο ανανεώνεται καθημερινά και θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για το νέο υλικό. Σύντομα θα δημιουργηθεί και web radio με μουσικό περιεχόμενο και εβδομαδιαίες εκπομπές με το Χρίστο Βασιλόπουλο και καλεσμένους.

Θέλετε πλήρη πρόσβαση;

Γίνετε Συνδρομητής στη Μηχανή Του Χρόνου και αποκτήστε πρόσβαση σε όλα τα παλαιά και καινούρια Podcasts μας! (ή κάντε log in).

Ο Δημήτρης Ευθυμιάδης πέρασε τους τελευταίους μήνες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ως πολιτικός κρατούμενος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Ζάξεν Χάουζεν του Οράνιεμπουργκ στο Βερολίνο. Όταν το φθινόπωρο του 1944, οι Σοβιετικοί απελευθέρωσαν τη Βαρσοβία και οι Σύμμαχοι προσέγγιζαν τα σύνορα του Ράιχ, ήταν προφανές ότι η Γερμανία είχε χάσει τον πόλεμο. Χιλιάδες κρατούμενοι χρησιμοποιήθηκαν από το Τρίτο Ράιχ για την ανακατασκευή βομβαρδισμένων κτηρίων και τον καθαρισμό των περιοχών από τα συντρίμμια. Ένας από αυτούς ήταν ο Ευθυμιάδης, Ακούστε το β' μέρος της συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στη "Μηχανή του Χρόνου" (το α' μέρος εδώ).

Scroll to top