Ο δημοκρατικός αγώνας του στρατιωτικού Σπύρου Μουστακλή. Κατήγγειλε το παρακράτος και βρέθηκε στο στόχαστρο της Χούντας (Α’ Μέρος)

Στο μικρόφωνο ο Χρίστος Βασιλόπουλος

Tα Podstories από τη Μηχανή του Χρόνου απευθύνονται σε συνδρομητές.

Ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα να ακούσετε ορισμένα podstories δωρεάν.

Ουσιαστικά ζητάμε από το κοινό, να στηρίξει μια καθημερινή προσπάθεια με άρθρα, συνεντεύξεις, βιογραφίες, αφιερώματα, ντοκιμαντέρ.

Το περιεχόμενο ανανεώνεται καθημερινά και θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για το νέο υλικό. Σύντομα θα δημιουργηθεί και web radio με μουσικό περιεχόμενο και εβδομαδιαίες εκπομπές με το Χρίστο Βασιλόπουλο και καλεσμένους.

Θέλετε πλήρη πρόσβαση;

Γίνετε Συνδρομητής στη Μηχανή Του Χρόνου και αποκτήστε πρόσβαση σε όλα τα παλαιά και καινούρια Podcasts μας! (ή κάντε log in).

Η Χριστίνα Μουστακλή περιγράφει την ένταξή του συζύγου της στο αντάρτικο με τον ΕΔΕΣ και την μετέπειτα στρατιωτική σταδιοδρομία  στον εμφύλιο, τον πόλεμο της Κορέας και την Κύπρο την κρίσιμη δεκαετία του 60 πριν από την τουρκική εισβολή. Περιγράφει ακόμα πως αντέδρασε ως αξιωματικός στις εκλογές βίας και νοθείας του 1961 και στην επικράτηση των παρακρατικών μηχανισμών.  Λόγω της δημοκρατικής του δράσης, στοχοποιήθηκε στη συνέχεια από τη Χούντα και εξορίστηκε σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Αν θέλετε να ακούσετε το Β' μέρος της συνέντευξης, πατήστε εδώ.

Scroll to top