Το φαγητό των Αρχαίων Ελλήνων. Οι διατροφικές συνήθειες των προγόνων μας

Οι αρχαίοι Έλληνες ξυπνούσαν μόλις εμφανιζόταν ο ήλιος και το πρωινό τους ήταν ο «κυκεώνας», ένα ρόφημα από βρασμένο θυμάρι, αρωματισμένο με σουσάμι ή μέντα, γάλα και χλιαρό νερό με μέλι, και το ακράτισμα, δηλαδή ψωμί βουτηγμένο σε κρασί, μαζί με ελιές και σύκα. Η αρχαιολόγος Εύη Παπαδοπούλου  "φωτίζει" τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων και τους παράγοντες που καθόριζαν το διαιτολόγιο τους.
Scroll to top