“Προίκα στην παιδεία και όχι στη Σοφία”. Κι ακολούθησε πολύ ξύλο στους φοιτητές

Στο μικρόφωνο ο Χρίστος Βασιλόπουλος

Tα Podstories από τη Μηχανή του Χρόνου απευθύνονται σε συνδρομητές.

Ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα να ακούσετε ορισμένα podstories δωρεάν.

Ουσιαστικά ζητάμε από το κοινό, να στηρίξει μια καθημερινή προσπάθεια με άρθρα, συνεντεύξεις, βιογραφίες, αφιερώματα, ντοκιμαντέρ.

Το περιεχόμενο ανανεώνεται καθημερινά και θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για το νέο υλικό. Σύντομα θα δημιουργηθεί και web radio με μουσικό περιεχόμενο και εβδομαδιαίες εκπομπές με το Χρίστο Βασιλόπουλο και καλεσμένους.

Θέλετε πλήρη πρόσβαση;

Γίνετε Συνδρομητής στη Μηχανή Του Χρόνου και αποκτήστε πρόσβαση σε όλα τα παλαιά και καινούρια Podcasts μας! (ή κάντε log in).

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, η φοιτητική νεολαία δημιούργησε ένα σύνθημα που έμεινε ιστορικό. Το 114, ήταν το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος του 1952 και έλεγε ότι η τήρησή του, επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. κινήματος με καθημερινούς αγώνες για την παιδεία και τη δημοκρατία. Ο νομικός Σπύρος Λυκούδης και ο ομότιμος καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης ιστορικός, Γιάννης Γιαννουλόπουλος μίλησαν στη «Μηχανή του Χρόνου» για την ταραγμένη δεκαετία του ΄60, όταν στην ουσία δεν υπήρχε συνδικαλισμός και οι φοιτητικές παρατάξεις ήταν υπό αστυνομικό έλεγχο.
Scroll to top