Πώς «γεννήθηκαν» η μπεσαμέλ, η μαγιονέζα, οι κρέπες, το φιλέτο Σατομπριάν;

Στο μικρόφωνο ο Δημήτρης Πετρόπουλος
Το 1757 ο Αρμάν ντε λα Πορτ, δούκας του Ρισελιέ και αρχηγός της βασιλικής στρατιάς, πολιορκούσε στις Βαλεαρίδες Νήσους την πόλη Πουέρτο Μαχόν. Ένα βράδυ ο αρχιμάγειρας πειραματιζόταν με τα μοναδικά υλικά που διέθετε... βραστό βοδινό, λάδι και αυγά. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ νόστιμο και αφού είχαν στρατοπεδεύσει στη Μαχόν, ονόμασαν τη σάλτσα με την οποία συνόδευσαν το βοδινό, μαγιονέζα.
Scroll to top