Αλέξανδρος Α’. Ο «βασιλόπαις της Ελλάδος» που πέθανε από δάγκωμα μαϊμούς

Στο μικρόφωνο ο Χρίστος Βασιλόπουλος

Tα Podstories από τη Μηχανή του Χρόνου απευθύνονται σε συνδρομητές.

Ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα να ακούσετε ορισμένα podstories δωρεάν.

Ουσιαστικά ζητάμε από το κοινό, να στηρίξει μια καθημερινή προσπάθεια με άρθρα, συνεντεύξεις, βιογραφίες, αφιερώματα, ντοκιμαντέρ.

Το περιεχόμενο ανανεώνεται καθημερινά και θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για το νέο υλικό. Σύντομα θα δημιουργηθεί και web radio με μουσικό περιεχόμενο και εβδομαδιαίες εκπομπές με το Χρίστο Βασιλόπουλο και καλεσμένους.

Θέλετε πλήρη πρόσβαση;

Γίνετε Συνδρομητής στη Μηχανή Του Χρόνου και αποκτήστε πρόσβαση σε όλα τα παλαιά και καινούρια Podcasts μας! (ή κάντε log in).

Ο Αλέξανδρος Α' ήταν ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Κωνσταντίνου Α' και της βασίλισσας Σοφίας. Έγινε μονάρχης την περίοδο του Εθνικού Διχασμού και του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, μετά την εξορία του γερμανόφιλου πατέρα του, ο οποίος αρνείτο να συνεργαστεί με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Ο Τάσος Σακελλαρόπουλος, υπεύθυνος των ιστορικών αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, αναλύει στη «Μηχανή του Χρόνου» πώς ο Κωνσταντίνος βρέθηκε στην εξορία. Ο Κώστας Σταματόπουλος, ειδικός στην ιστορία της βασιλείας στην Ελλάδα, εξηγεί γιατί ο Αλέξανδρος προτιμούσε την κοσμική ζωή του πρίγκιπα.
Scroll to top