1,5 εκατομμύριο Ιρλανδοί πέθαναν, λόγω της “πατάτας” και με απόφαση των Βρετανών

Ένα έως ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι πέθαναν λόγω ασι

Tα Podstories από τη Μηχανή του Χρόνου απευθύνονται σε συνδρομητές.

Ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα να ακούσετε ορισμένα podstories δωρεάν.

Ουσιαστικά ζητάμε από το κοινό, να στηρίξει μια καθημερινή προσπάθεια με άρθρα, συνεντεύξεις, βιογραφίες, αφιερώματα, ντοκιμαντέρ.

Το περιεχόμενο ανανεώνεται καθημερινά και θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για το νέο υλικό. Σύντομα θα δημιουργηθεί και web radio με μουσικό περιεχόμενο και εβδομαδιαίες εκπομπές με το Χρίστο Βασιλόπουλο και καλεσμένους.

Θέλετε πλήρη πρόσβαση;

Γίνετε Συνδρομητής στη Μηχανή Του Χρόνου και αποκτήστε πρόσβαση σε όλα τα παλαιά και καινούρια Podcasts μας! (ή κάντε log in).

Ένα έως ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι πέθαναν λόγω ασιτίας και επιδημικών ασθενειών από το 1852 έως το 1856 κι άλλοι τόσοι μετανάστευσαν , θεμελιώνοντας τη μεγάλη ιρλανδική διασπορά στις ΗΠΑ, την ενδοχώρα του Ηνωμένου Βασιλείου, τον Καναδά και την Αυστραλία. Ο πληθυσμός της Ιρλανδίας που υπολογιζόταν μεταξύ 7 και 8 εκατομμυρίων πριν από τον μεγάλο λιμό, συμπτύχθηκε στα 4 με 5 εκατομμύρια μία δεκαετία αργότερα. Εκτός όμως από το ανθρώπινο κόστος, εξαιτίας του μεγάλου λιμού, αναπτύχθηκε  μια πικρία προς το βρετανικό κράτος και τους Προτεστάντες Ιρλανδούς η οποία έχει διατηρηθεί  μέχρι τις μέρες μας...
Scroll to top